2009. február 24., kedd

Singas go to Sarajevo XXV Winter Festival

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tisztelt Singas,

Alkalmam nyílt megtekinteni a szarajevói produkciót. Előtte a Youtube-on hallgattam bele a számokba és a tapasztaltak alapján népszerűsítettem a koncertet ismerőseim között.

A műsor rövidecske volt, hála istennek. A zenekar láthatóan jól érezte magát a színpadon. Én kínosan feszengtem a székemen. A produkció felemásan sikerült. A zene üde, finom, érződik a művészek zenei tudása és ötletessége. Az énekesnő azonban csapnivalóan énekelt és emiatt attitűdjei is modorosakká váltak.
Különösen kínos volt a "pécstventi-tenezése (if jú nó vát áj mín). Azér' b+meg annyi lokálpatriotizmus elvárható egy pécsi bandától, hogy kissé lelkesebb segítséget nyújt az EKF népszerűsítéséhez.

Editor írta...

Kedves Zoltán,
sajnáljuk hogy, csalódást okozott Önnek a koncert, talán legközelebb jobban sikerül. Talán magyarázatként annyit: a meghívók szervzési hibájából a zenekar 3,5 órát állt a határon és utazott plusszban feleslegesen +120 km-t a Bp-Sarajevó távon túl, így pihenés nélkül 700 km után ment fel a színpadra és játszott amint ön is írja " A zene üde, finom, érződik a művészek zenei tudása és ötletessége" ezt azért egyszer talán Önnek is kikéne próbálnia igen fárasztó.
Talán vigaszként megemlíthetem hogy a helyi fesztivál szervezőknek az Ön által említett hiba nem szúrt szemet, ezért idén még résztveszünk a meghívásukra egy másik boszniai jazz fesztiválon, illetve a horvátországi szervezők a spliti nyári jazz fesztiválra is meghívtak bennünket köszönhetően talán többek közt a "csapni való enekesnőnek" ...
barátsággal
2010 Patrióta
PS
""pécstventi-tenezése (if jú nó vát áj mín)."
ezzel kapcsolatban nem is értem a problémáját
lefordítom mire gondolhatott a Dalma,
kb.: Pécs=ez gondolom világos ez a város amiben születtünk és élünk
20 és 10 ez egy kedves humoros bontása a 2010-nek , tudja ez az EKF dátum, taalán ott hamarjában ezt nem sikerült összerakni de ez azt üzeni 2010 EKF - Pécs jó lesz klassz lesz ...

Névtelen írta...

Tisztelt Zoltán,

előre bocsátom, hogy a fent nevezett koncertet nem láttam, tehát az alább írtakat csakis és kizárólag a pécsi (2010) éjszakai életben tapasztaltakra vonatkoztathatom.
Tisztelt Zoltán, Dalma remek énekesnő, karizmatikus, tapasztalt, egyedi, szexuális (a szónak nem a koitális, hanem csakis és kizárólag az esztétikai értelmezésére hagyatkozom), nagy tudású, és az esetek túlnyomó többségében magával ragadó.
Igen sajnálom, hogy Önt a fent említett koncert csalódással töltötte el - ami engem illet, a Singas-koncertek számomra egyenlőek és felérnek az orgazmussal, mind zenei, mind érzéki (a kettő egymással adott kontextusban nem mindig elválaszható) értelemben.
Maradok őszinte híve,
gofri

Névtelen írta...

Tisztelt Zoltán!

Maradok öszinte híve minden kritikai megjegyzésnek, mely ezt a zenekart érinti, ettől függetlenül csatlakozom az előttem szólóhoz! Dalma valóban egy remek énekesnő, nem beszélve a zenekar különleges hangzásáról, egyedi stilusáról. Soha még ilyent nem hallottam, minden egyes daluk, hangjuk, általam megnézett koncertjük egy élménnyel ér fel. És ha a zenekar jól érzi magát a színpadon, akkor jöhet az, hogy én is jól érzem magam, mert zenélni csak így lehet, örömmel. Ha a hangzás fura, ha az énekesnő éppen fáradt, még azt is elnézi az ember, ha kedveli a zenekart, s pont azért mert más, mint a többi!
Emberformák! Kapható már a Traffikban az új lemez?

Editor írta...

Az új album már technikai fázisban van, szép szó ugye? Azaz már gyártásban, sajnos az irreális árfolyamok nem kedveznek a kiadónknak sem, amint itt az album jelezzük.
A terjesztést most is a kiadó végzi, kb. Pécs: Csemege, BP: DEEP, Alexandra Hálózat, Media Markt, közvetlenül a kiadótól is lehet majd rendelni, vagy koncerteken nálunk is lesz, és persze Itunes.